
Kitap hem en güzel hediye, hem de en güzel dekor.. Varlıklarıyla bulundukları ortama güzellik katmıyorlar mı sizce de?
Bebek/çocuk odalarında, ilk yıllarda masal kitapları, daha sonraki yıllarda ise boyama, etkinlik, hikaye kitapları derken sayıları günden güne artıyor. Onlara hem odada düzen sağlayacak, hem de dekoratif açıdan iyi duracak bir çözüm bulmak gerekiyor. Elbette rafların; çocuklarımızın kitaplarını diledikleri zaman alıp, yerine koyabilecekleri bir seviyede olması da şart. Bunun için dekoratif raflar ilk seneler epey iş görecektir diye düşünüyorum. Birçok yerden de temini kolay ve ucuza bulunabiliyorlar.. Geriye sadece onları uygun bir yere monte etmek ve güzel kitaplarla süslemek kalıyor!
Mira’nın odası için de ilerleyen dönemlerde kendisinin de rahat ulaşabileceği bir okuma köşesi düzenlemeyi düşünüyorum okuma alışkanlığını kazandırmak için çok gerekli..
Bunu İpek için ben de istiyorum Pelincim. Kendi seçsin alsın okusun yerine koysun. Ama illa ki kitap okumayı çok sevsin 🙂